Til behandling af klamydia i Danmark anvendes to forskellige lægemidler, som groft sagt vælges alt efter hvorvidt infektionen har spredt sig eller ej. Generelt anvendes Azithromycin i tilfælde af en simpel infektion med chlamydia trachomatis, mens Doxycyklin anvendes hvor infektionen har spredt sig.

 

Kort om din klamydiabehandling

For nærmere information om hvorledes de to behandlinger hjælper mod klamydia henviser vi til de enkelte sider, men her er en meget kort forklaring på hvorledes de kan bruges mod klamydia. Bemærk at begge lægemidler har mange andre anvendelser end blot klamydiainfektioner.

Azithromycin gives almindeligvis i engangsdosis på 1g (4 x 250mg ELLER 2 x 500mg). Symptomerne bør forsvinde i løbet af et par dage. Til tider anvendes en dosis på 500mg, en gang i døgnet over tre dage, hvis der samtidig behandles for infektion i bitestiklerne – alternativt hertil anvendes doxycyklin som beskrevet herunder.

Lær mere om Azithromycin mod klamydia

Bestil Azithromycin til behandling af klamydia

Doxycyklin kan anvendes ved komplicerede infektioner, f.eks. hvis klamydiainfektionen hos en mand har spredt sig til bitestiklerne (de vil være hævede og ømme). Her givet typisk 100mg to gange dagligt i 7-14 dage. Behandlingens varighed afhænger af infektionens alvorlighed.

Lær mere om Doxycyklin mod klamydia

 

Andre alternativer

Har du en allergi eller har tidligere oplevet en allergisk reaktion overfor en eller flere af ingredienserne i de to lægemidler, kan din ordinerende læge vælge at tilbyde behandling med et andet antibiotikum end dem vi har listet her. Dette vil typisk være et makrolid antibiotikum, som er populære at anvende mod forskellige seksuelt overførte bakterielle infektioner. I denne kategori finder vi følgende aktive ingredienser: erythromycin, roxithromycin, azithromycin og clarithromycin. Da produkterne (udover azithromycin) ikke almindeligvis anvendes til behandling af klamydia, har valgt ikke at beskrive dem yderligere. Det er som nævnt din egen praktiserende læge eller en specialist som vil beslutte hvilket af alternativerne som bør anvendes ved allergi. Din læge kan ligeledes vælge en aktiv ingrediens som ikke er beskrevet ovenfor.

Bestil behandling for klamydia online