Hvordan fungerer online behandling?

Hvis du har tydelige symptomer eller modtaget et positivt testresultat, så kan du udfylde en online konsultation og få klamydiabehandling den vej. Få din sag gennemgået af en praktiserende læge på denne måde. Behandlingen er ikke gratis, men du slipper til gengæld for at skulle bestille tid hos lægen eller stå i kø på apoteket.

Bestil behandling for klamydia online her

Det er dog vigtigt at være opmærksom på at bestilling af medicin online ikke er en mulighed for alle. Disse services er ofte begrænset til kun at kunne tilbyde behandling hvor der er klare symptomer. Symptomer må heller ikke være for alvorlige. Treated.com Danmark oplyser at der ikke kan tilbydes behandling for klamydia, når der er symptomer såsom smerter ved testiklerne eller i underlivet. Disse symptomer kan være forbundet med klamydia, men ligeledes kan være forbundet med andre sygdomme. Her vil patienten blive afvist og i stedet bedt om blive tilset fysisk hos egen læge. Alternativt til egen læge, kan der søges klamydiabehandling hos en klinik for kønssygdomme.

Hvilke behandlinger tilbyder online aKlamydiabehandling - pakning - engelskpoteker?

Som beskrevet ovenfor er det begrænset hvad de praktiserende læger hos online klinikker har af muligheder, så selvom Doxycyklin i visse tilfælde kan anvendes til behandling af klamydia, vil det mest almindeligt tilbudte produkt være Azithromycin i en 2 x 500mg dosis.

 

Er online apoteker lovlige i Danmark?

Ja hvis de følger loven, og kan dokumentere dette. Det giver mulighed for os, som danskere, at udfylde en fjernkonsultation og modtage behandling fra et apotek i Storbritannien. Det sparer sundhedssystemet mange ressourcer at kunne tilbyde en konsultation for lette sager, såsom receptfornyelse af astmamedicin, at kunne klare det hele online.

Bestil behandling for klamydia online her

En række danske apoteker er ligeledes at finde på nettet, men de tilbyder ikke samtidig konsultation, da dette ikke er tilladt ifølge dansk lovgivning. Der spares altså ingen tid, da det stadig er nødvendigt at bestille tid hos din egen læge, før der kan udstedes en recept – også selvom du bare skal have fornyet recepten til din nødvendige diabetesmedicin.

Sundhedsstyrelsen er skeptisk over for online klamydiabehandling

Mette Aaboe Hansen, enhedsschef i Sundhedsstyrelsen, har i et interview med Danmarks Radio meldt ud at SST er skeptiske over for disse online apoteker. Hun siger dog også at det er op til de engelske sundhedsmyndigheder (GPhC og GMC) hvorvidt hjemmesiderne og deres klamydiabehandlinger er lovlige eller ej.

Du kan kontrollere om online apoteker fra Storbritannien er lovlige, ved at kigge efter deres apoteks godkendelse hos GPhC, General Pharmaceutical Council. Lægers godkendelse hos GMC, General Medical Council.

Visse online apoteker vil desuden være godkendt hos CQC, Care Quality Comission. Dette er en valgfri standard som leverandører af sundhedsservice (plejehjem, hospitaler mm.) i England* kan vælge at møde. Som en del af dette program medfølger strenge krav og jævnlige inspektioner, for at sikre at patienternes velvære kommer i forreste række.

* Bemærk at England og Storbritannien ikke er det samme. UK/Storbritannien dækker over hele England, Skotland, Wales og Nordirland.


Kilder

Online apoteket Treated.com Danmark

DR.dk

General Pharmaceutical Council

General Medical Council

Care Quality Comission