Hvor kan jeg blive testet for klamydia?

Se listen over klinikker for seksuel sundhed i Danmark, kort fortalt: Din egen læge, nærmeste hudlæge samt visse sexklinikker (bemærk at test/behandling ikke altid er gratis og/eller kun målrettet visse befolkningsgrupper).

Mest populære klinikker for klamydiatest:

 

Hvordan bliver man testet for klamydia?Laboratorieprøve med klamydiatest i petriskål

Test for klamydia kan foregå på flere måder. Grundlæggende kigger lægen efter tegn på en bakteriel infektion, hvilket let kan gøres med en simpel urinprøve. Denne viser dog kun om der er en bakteriel infektion til stede eller ej. For at finde ud af om der er tale om klamydia eller en anden form for infektion er det nødvendigt med podning med en steril vatpind. Podningen analyseres herefter under mikroskop, hvor laboranten kan se hvilke typer bakterier der er til stede.

Er det nødvendigt med en klamydiatest?

Såfremt du har haft seksuel kontakt med en anden person, ja. Selv hvis du er forsigtig og altid bruger kondom bør du blive testet jævnligt (og altid ved partnerskifte).  Husk på at testen foretages for din sikkerheds skyld, for at forhindre at infektionen spreder sig til andre samt undgå komplikationer.

Hvor tit skal man testes for klamydia?

Anbefalingen er at man som seksuelt aktiv bliver testet ved partnerskifte samt ved symptomer eller anden årsag til mistanke om smittefare. Husk på at klamydia kan være uden symptomer, så bare fordi du ikke kan mærke at noget er galt, så kan du sagtens være smittet.

Er testen positiv skal du naturligvis behandles. Når du har modtaget behandling bør du indenfor en uge-fjorten dage få foretaget en ny klamydiatest, for at kontrollere at behandlingen har virket.

Det er vigtigt at du ikke har sex mens du venter på svar på din prøve. Hvis du stadig er inficeret med chlamydia trachomatis, kan du smitte din partner.

Hvad koster det at blive testet for klamydia?

Klamydiatests kan foretages gratis hos din praktiserende læge, en hudklinik og hos visse klinikker for seksuel sundhed. Det er desuden muligt at købe tests online, til priser fra 198,-.

Læs mere om hjemmetest for klamydia.

Bestil en klamydiatest online (gratis fragt).