En del af os tænker “kondomer” når vi snakker om forebyggelse af klamydia, men kondomer “forhindrer” kun klamydia i at sprede sig – begrebet forebyggelse dækker over meget mere.

 

Hvad er forebyggelse?

Når vi taler om forebyggelse af klamydia, så sætter vi ind flere steder end blot i øjeblikket hvor der er risiko for at bakterien overføres fra et individ til et andet. Vi vil så vidt muligt forhindre at denne situation opstår til at starte med. Ved seksuelt samleje mellem en smittet og en ikke-smittet er der altid en risiko, også vi bruger kondom. Lær mere om kondomer til forebyggelse af klamydia.

 

Vigtigst for klamydiaforebyggelse er…

Det vigtigste element i forebyggelsen og bekæmpelsen af klamydia er at blive testet. Med et test-resultat i hånden kan dit online apotek eller din praktiserende læge let vurdere hvorvidt der er behov for behandling eller ej. Får du foretaget en positiv prøve kan du modtage behandling og dermed forebygges yderligere spredning af infektionen (her kom nøgleordet ind igen). Lær mere om hvorledes en klamydiatest hjælper med at forebygge.

 

Afholdenhed?

For at nå hele vejen rundt om emnet, har vi desuden skrevet en side om afholdenhed. Ja – det er helt sikkert den mest effektive form for forebyggelse af klamydia. Vores holdning er dog at det ikke er en holdbar plan i længden, i hvert fald ikke som en tvungen løsning. For nogen vil det virke, men alle de andre, som ønsker at fortsætte med at være seksuelle med hinanden, henleder vi i stedet opmærksomheden på kondomer og klamydiatests.