Ved at placere en fysisk forhindring mellem kønsdelene forhindres den direkte overførsel af chlamydia trachomatis bakterier under seksuelt samvær. Barrierebeskyttelse er dog kun effektiv så længe at begge parter er opmærksom på at flere kropsvæsker kan være med til at overføre infektionen.

Benyttes f.eks. hænder til berøring af både egne og partneres kønsdele, kan kropsvæsker overføres på denne vis og bakterierne finde et sted at gro. Det samme gør sig gældende ved deling af sexlegetøj, analsex og oralsex.

 

Hvad er mine muligheder for barrierebeskyttelse?

I forhold til prævention findes der en lang række muligheder, men når det kommer til at forhindre overførslen af klamydia mellem to seksuelle parter, er der for mandens penis kun en mulighed: kondomer. Kondomet vil beskytte under alle former for seksuel kontakt med penis.

For kvinder kan deres mandlige partere benytte kondom, eller der kan benyttes en slikkelap ved oralsex. Ved deling af sexlegetøj anbefales igen brug af kondom, således at hvis det samme legetøj skal anvendes af begge partnere, så er det let forhindre smitte, ved at skifte kondom.

 

Er det nødvendigt med kondom ved oralsex?

Ja. Mund og læber kan ligeledes overføre kønssygdomme, ikke kun klamydia. Din bedste beskyttelse er her et kondom eller en slikkelap.

 

Jeg har haft sex uden kondom, er jeg blevet smittet?

Det er der kun en måde at få et endegyldigt svar på: Bliv testet for klamydia (Husk på at testen ikke kan forevise om der er klamydia, før efter ca. 14 dage)

Er du sikker på at du har klamydia, kan du også kigge efter klamydiabehandling online.