Nej, klamydia kan ikke overføres ved brug af et toilet.

Klamydia, ligesom andre sexsygdomme, overføres som navnet så fint indikerer gennem samleje mellem to mennesker. Samlejet behøver dog ikke være det traditionelle mand og kvinde med penetrering af skeden. Kønssygdomme kan sagtens overføres ved oral- og analsex, og dette gælder også for klamydia.

Som opbakning for ovenstående, har Uffe Koppelhus fra Institut for Klinisk Medicin på Dermato-Venerologisk Afdeling på Aarhus Universitet udtalt til Videnskab.dk at:

“I den virkelige verden må man sige, at man IKKE kan blive smittet med en kønssygdom fra et toiletbræt – og slet ikke klamydia”

Det er det efter han har forklaret hvorledes der kun teoretisk er mulighed for at overføre gonoré. Men her er kravet at en meget syg person med gonoré har sat sig på en unaturlig måde på toiletbrættet, gnedet sine kønsdele imod, rejst sig op og en anden person i sekunder herefter sætter sig ned og ligeledes gnubber sine kønsdele mod toiletbrættet det samme sted.

Toilettet og andre “uheldige hændelser” kan desværre ikke bruges som undskyldning for at man har fået sig en kønssygdom – vi beklager.

Har du symptomer på klamydia?

Er du kommet hertil, fordi du har symptomer, så kan du læse mere om symptomer på klamydia her. Er du i tvivl, så find din nærmeste klinik for kønssygdomme ved brug af menuen i toppen eller spring køen over og bestil en hjemmetest for klamydia.


Kilder

Videnskab.dk